انواع مختلف آب سردکنها
امروزه انواع مختلفی از آب سردکنها تولید شده و در بازار به فروش میرسند. برخی از آنها مخزن خارجی ندارند و به شیر آب لولهکشی شهری وصل میشوند. این دستگاهها به طور مستقیم آب لولهکشی شهری را خنک میکنند. اما بعضی دیگر مخزن بیرونی دارند که با توجه به ظرفیت آن پس از هر مدت زمانی که ذخیره مخزن به پایان برسد، باید به صورت دستی پر شوند و دوباره بر روی دستگاه قرار داده شوند. از آب سردکنهایی که مخزن ندارند، معمولاً در مکانهای با استفاده کم مانند منازل و یا شرکتها استفاده میشود. زیرا در این مکانها امکان جابجایی و تغییر دکوراسیون وجود دارد و دستگاه را میتوان در هر نقطه دلخواه قرار داد. آب سرد کنهایی که به لوله وصل میشوند، معمولاً در مکانهای اداری و جاهایی که مصرف بالا است، مورد استفاده قرار میگیرند. زیرا به دلیل استفاده مراجعهکنندگان و افراد دیگر میزان مصرف آب بالا است و اگر دستگاه مخزن بیرونی داشته باشد، پر و خالی شدن آن زحمات زیادی را در پی خواهد داشت که وصل شدن به شبکه آب شهری به صورت مستقیم این زحمتها را از بین میبرد.
آب سردکنهایی که در چند سال اخیر ساخته و به بازار عرضه شدهاند، معمولاً یک شیر آب جوش نیز دارند. این دستگاهها دو شیر آب و قرمز دارند که شیر آبی مخصوص آب سرد و شیر قرمز مخصوص آب جوش است. بنابراین در مکانیزم عملکرد دستگاه بخش آب سرد مانند یک یخچال و بخش آبگرم مانند یک سماور یا بخاری برقی عمل میکند. در ادامه نکاتی را برای مراقبت و تعمیر آب سردکن توضیح خواهیم داد.
نکاتی برای مراقبت و تعمیر آب سردکن
در دستگاههای آب سردکن گاهی به دلیل افزایش فشار آب و یا فشار ناشی از گرمای دستگاه تهویهی مطبوع، ممکن است نشتی پیدا کرده و آب به قسمتهای بیرونی نفوذ کند. البته این اتفاق معمولاً یک مشکل جدی محسوب نمیشود و در اکثر موارد میتوان آن را به سادگی برطرف کرد. با این حال اگر نشتی ادامه پیدا کند و به صورت یک مشکل ثابت بروز داشته باشد میتواند علامت یک مشکل جدی باشد. اگر نشتی با سفت کردن پیچها و یا گرفتن درزهای لولهها برطرف نشود، باید دریچهی ورودی آب را بررسی کنید یعنی مسیر اصلی ورود آب و آب سردکن را چک کرده و از محکم بودن اتصالات و درست بودن آنها اطمینان حاصل کنید. اگر پس از انجام این کارها هنوز هم مشکل نشتی ادامه داشت، ممکن است برخی از لولهها دچار گرفتگی شده باشند و همین باعث افزایش فشار آب شده باشد؛ به همین شیر آب ورودی به آب سردکن را باز کرده و آن را از دستگاه جدا کنید؛ سپس محلولی از آب و سرکه را به داخل لولههای دستگاه بفرستید. این کار باعث میشود تا جریان آب و سرکه از داخل لولهها آغاز شده و هرگونه گرفتگی و انسداد را برطرف نماید و به تبع آن مشکل شما حل خواهد شد.
مشکلات مربوط به فشار آب
کم یا زیاد بودن فشار آب میتواند به خودی خود یک مشکل محسوب شود. در قسمت آب گرم دستگاه آب سردکن، باید درجه حرارت آب را به درستی تنظیم کنید. زیرا در صورت تنظیم نبودن این درجه ممکن است درجهی حرارت بیش از حد بالا باشد و در نتیجه فشار آب افزایش یافته و به دستگاه آسیب جدی وارد شود. همچنین آبی که استفاده میکنید ممکن است دارای املاح زیادی باشد و این املاح پس از مدتی در لولهها ته نشین شده و ایجاد رسوب کنند. این رسوبها باعث تنگتر شدن مجاری عبور آب شده و فشار آب را کاهش میدهند. برای به حداقل رساندن میزان این رسوبها بهتر است قبل از ورود آب به آب سردکن، در مسیر ورودی یک دستگاه آب تصفیه کن و یا یک صاف کننده کوچک آب نصب کنید تا رسوبات اضافی آب گرفته شود.
بررسی فیلترهای آب
معمولاً فیلترهای آب باید در هر شش ماه تا ۱۲ ماه یکبار جایگزین شوند. چرا که روزنههای این فیلترها و الیاف آنها ممکن است اشباع شده باشد و خاصیت پاکسازی خود را از دست بدهد. در نتیجه رسوبات آب کم کم در لولهها ته نشین شده و ممکن است شیرها و اجزای داخلی دستگاه را خراب کند. بنابراین بررسی مرتب فیلترها در بازههای زمانی معین یکی از نکات مهم برای پیشگیری از ایجاد نیاز به تعمیر آب سردکن است. دستورالعملهای مختلف و همچنین انواع مدل فیلترها بستگی به مدل دستگاه شما دارد؛ برای همین باید برای اطلاعات بیشتر و آگاهی از دستورالعملهای مربوطه به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید.
بررسی مسائل مرتبط با دمای آب
ممکن است در بعضی اوقات آب سرد تولید نشود و یا آب داغ دمای بالایی نداشته باشد. معمولاً در این مواقع باید سیم برق را بررسی کنید. چرا که ممکن است در سیم برق اختلال و یا قطعی وجود داشته باشد و به همین خاطر برق به درستی به دستگاه نرسد. این امر سبب میشود تا دستگاه نتواند به درستی کار خود را انجام دهد و حتی نوسانات برق به دستگاه آسیب جدی برساند. در برخی مواقع سیم برق دستگاه سالم است اما هنوز هم به دستگاه برق نمیرسد؛ در این مواقع باید جعبه فیوز دستگاه آب سردکن را بررسی کنید. گاهی ممکن است این فیوزها بسوزند و یا نیم سوز شوند؛ در نتیجه در فرآیند تعمیر آبسردکن ممکن است نیاز به تعویض آنها با قطعات نو پیدا کنیم.
به خاطر داشته باشید که برای تعمیر آب سردکن به عملیات پیچیدهای نیاز نیست؛ گرچه ممکن است تصور شما از تعمیر لوازم منزل، گرفتن پیچ گوشتی به دست و باز کردن پیچهای دستگاه باشد، اما در مورد تعمیر آبسردکن باید تصور خود را تغییر دهید؛ گاهی فرآیند مراقبت و تعمیر آب سردکن با یک پارچه ساده نیز میتواند انجام شود. چون لولههای کندانسور مدام در معرض محیط هستند و بر روی آنها گرد و غبار مینشیند. این گرد و غبار ممکن است به میزانی برسد که مانع از تبادل گرمایی درست کندانسور با محیط شود؛ بنابراین با یک پارچه ساده قابل پاکسازی است.
نکات نگهداری از ابسردکن
شما باید نکاتی را درباره نگهداری از ابسردکن بدانید.
اگر شما نگهداری از ابسردکن را بدانید این سیستم کمتر دچار خرابی می شود.
بهتر است که فلیترها را هر چند وقت یکبار بررسی و تویض کنید.
زیرا اب لوله کشی دارای رسوبات زیادی می باشد.
به همین دلیل بهتر است که فیلتر ها را هر ماه تمیز کنید.
اگر فشار اب زیاد باشد ممکن است که ابسرد کن دچار نشتی اب شود.
در صورت بروز این مشکل شما باید تمام اتصالات و پیچ هایی که به ابسرد کن متصل می باشد را بررسی کنید.
سیم برقی که به ابسرد کن وصل است را باید هر چند وقت یکبار بررسی کنید.
مخزن دستگاه ابسردکن را بهتر استا به صورت دوره ای تمیز کنید.
باید به این نکته هم توجه داشته باشید که برای تعویض مخزن باید اتصال سیم برق را قطع کنید.
در انتها لازم است بدانید که شما چه ابسرد کنی لازم است خریداری کنید.
بدون مخزن
با مخزن
بدون مخزن ها معمولا به اب لوله کشی ساختمان متصل میشوند.
اما بدون مخزن معمولا باید یک مخزن جداگانه برای ان ها در نظر گرفته شود.
بدون مخزن ها اب رال به صورت محدود ارائه می دهند.
برای خرید یا تعمیر المنت آبسردکن یا اجزای دیگر ان می توانید با شماره تلفن های داخل سایت تماس بگیرید.